Samenwerking Ik Begin Steenwijkerland

Wat is een levende tuin?

Dat is een vraag die ik regelmatig krijg. Stichting Ik Begin Steenwijkerland wil de mensen in de gemeente Steenwijkerland helpen om een tuin vol leven te maken. Allerlei mooie, en vaak ook nuttige dieren vinden er een plekje.
Maar dat niet alleen. Een levende tuin is ook bij uitstek een plek om zelf lekker te ontspannen, te genieten en om je te verwonderen.

Misschien heb je wel een tuin met veel grind of bestrating omdat je gewoon geen tijd hebt voor veel onderhoud.

Dat is een heel logische gedachte. Maar wist je dat je met de juiste beplanting, je heel weinig onderhoud hoeft te doen aan je tuin? En dat als je zorgt dat die beplanting zoveel mogelijk van de bodem bedekt, je nog minder onderhoud hebt te doen?

Dan kun je heerlijk genieten met je kopje koffie of thee in het ochtendzonnetje. Om je heen hoor je gezoem, zie je gefladder en fluiten de vogels. Heerlijk toch?

Ik begin Steenwijkerland

Stichting Ik Begin Steenwijkerland is op allerlei vlakken bezig met duurzaamheid. En ik vind het dan ook ontzettend mooi dat ze ook aandacht hebben voor de levende tuin.

Zo wordt er op 28 augustus een levende tuinen route georganiseerd en mag ik een blogserie maken speciaal voor Ik begin Steenwijkerland. De blogserie gaat over de Levende tuin. De eerste blog kun je vinden op https://www.ik-begin.nu/hoe-een-onderhoudsvriendelijke-tuin-toch-heel-duurzaam-is/

Meer blogs en andere leuke activiteiten volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.