Meer over Sandra

Ik ben opgegroeid in Oost-Groningen in het buitengebied bij een klein dorpje.
Mijn vader heeft me de liefde voor de natuur bijgebracht.

We hadden een hele grote tuin met een verwilderd bosje. Ik bouwde graag hutten, en ik speelde boomdoktertje (serieus). In de tuin had ik een klein hoekje waar ik mijn ‘eigen tuintje’ had. Daarin had ik blauwe druifjes die ik van mijn opa had gekregen. En ik zette er wilde plantjes in die ik mooi vond en die ik had gered van de schoffel van mijn ouders…

Van mijn vader kreeg ik een stukje landbouwplastic waarmee ik in een kuil een ondiep vijvertje heb gemaakt. Daar had ik een een loopplankje in gezet. Uiteraard moest er ook wat eendenkroos uit de sloot in mijn vijvertje. Want ik hoopte op eendjes in mijn vijver.
Ik denk nu dat die eenden er nooit zijn geweest, maar dat mijn vader de pootafdrukjes rond de vijver heeft gemaakt die ik er een keer vond.

 

Tuinontwerp De Groene Pen Wie is Sandra
Dit ben ik

Voor mijn Milieukunde opleiding heb ik samen met een vriendin stage gelopen bij de Vlinderstichting.
Daar heb ik heel veel geleerd over vlinders.
Sinds die tijd loop ik achter alle vlinders aan die ik niet meteen herken. Net zolang tot ik weet welke soort het is… Sinds twee jaar loop ik daarom in het vlinderseizoen elke week een vaste route vlak bij ons huis voor de Vlinderstichting. Daar doe ik dan vlindertellingen. 

Het bezig zijn in de tuin zat er dus al vroeg in bij mij. Net als de drang om te zorgen voor de natuur.

Dat is ook iets wat ik wil overbrengen aan mijn kinderen en aan anderen die het vroeger van huis uit niet zo hebben meegekregen.

Ik woon in het mooie Steenwijk en ik geniet van de mooie omgeving. Ik geniet van de leuke beestjes in en om mijn tuin, mijn man en kinderen en een lekkere serie op Netflix.

Dat laatste het liefst op zaterdagochtend voordat de kinderen wakker zijn. En met een lekker kopje koffie.
Echt genieten.

Wil je weten wat ik voor je tuin kan betekenen?