Gratis voorbeeldontwerp vogelvriendelijke tuin

Je wilt graag meer vogels in je tuin, maar in een kleine tuin kun je nu eenmaal wat lastig een heleboel grote bomen planten.

Hoe moet je het dan aanpakken om toch een vogelvriendelijke tuin te ontwerpen? Helemaal als je een kleine tuin hebt?
Ook in een kleine tuin is er veel mogelijk. Het is alleen belangrijk om eerst goed na te denken over wat de vogels nodig hebben én wat je mooi of belangrijk vindt om in je tuin te hebben.

inventariseren tuinwensen

Bepalen van je tuinwensen

Wil je een terras, schuur, konijnenhok, plek voor containers, droogmolen, speeltoestel, buitenkeuken? Schrijf alles op wat niet mag ontbreken.

Wat hebben vogels nodig?

Vogels hebben een aantal dingen nodig om een goede plek in je tuin te vinden.

  1. Voedsel
  2. Veiligheid
  3. Nestplekken
  4. Gevarieerde beplanting

In mijn blog Hoe maak je een vogelvriendelijke tuin kun je hier veel meer over vinden.

Maar hoe breng je al die theorie nu in praktijk? Bekijk dit filmpje waarin ik je stap voor stap laat zien hoe je een kleine stadstuin van 5×10 meter kunt veranderen in een vogelparadijsje waar je zelf ook nog eens heerlijk in kunt genieten.

En weet je? Eigenlijk heb je op deze manier niet alleen een vogelvriendelijke tuin, maar ook heel veel andere mooie en nuttige dieren zoals vlinders en bijen, vinden zo hun weg naar jouw tuin.

En kom je er met deze tips en het praktische voorbeeld nog niet helemaal uit? Stuur me dan gerust een berichtje, ik help je graag verder op weg!

4 Responses to “Gratis voorbeeldontwerp vogelvriendelijke tuin

  • Dankjewel voor dit ontwerp. Hij past bijna naadloos in mijn veel te grote stadstuin waar ik heel blij mee ben. Het ontwerp is zo fijn omdat ik daadwerkelijk kan zien wat er geplant kant worden. Ik hoor te veel namen van planten waar ik helemaal geen beeld bij heb en jouw filmpje snijdt tenminste hout, voor mij althans. Dankjewel.

    Gr. Jaap

    • Dag Jaap, Dankjewel voor je bericht. Fijn om te horen dat het voorbeeld mooi aansluit bij wat je zoekt. Daar doen we het voor. Veel plezier in je tuin. Hartelijke groet, Sandra

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.