Gratis minicursus “teken je droomtuin in 10 dagen”

Gratis minicursus Teken je droomtuin in 10 dagen Tuinontwerpcursus cursus tuinontwerp gratis

Op 18 oktober gaat de nieuwe gratis minicursus ’teken je droomtuin in 10 dagen’ van start. 

In deze gratis minicursus help ik je om je dromen en wensen voor je tuin helder te krijgen en van daar uit leer ik je stap voor stap om tot een droomontwerp te komen voor jouw tuin. 

Verder leer ik je kijken naar de omstandigheden in jouw tuin. Het is immers heel belangrijk om de juiste planten op de goede plek te zetten. We kijken naar het microklimaat. Dat is de hoeveelheid zon en schaduw in je tuin, of het winderig is of beschut, of het vochtig is of heel droog.

We bepalen het type grond wat je in de tuin hebt. Dit is ook belangrijk omdat niet alle planten op elke grond goed gedijen. 

Andere aspecten die aan bod komen zijn zichtlijnen, vanuit welke hoek kijk je naar de tuin?

Verder is het essentieel om goed na te denken over terrassen en paden. Dat vormt al snel een vaste basis van je ontwerp. 

De vaste elementen of juist de praktische elementen die een plekje moeten krijgen in de tuin, zoals kippenhok, schuur, droogmolen, afval containers etcetera.

En natuurlijk gaan we het hebben over de opbouw van de borders. Hoe maak je mooie/spannende borders die mooi zijn om naar te kijken? Hoe zorg je dat je tuin zo lang mogelijk mooi is?

En, tenslotte komen in de cursus allerlei tips naar voren over hoe je je tuin tot een droomtuin kunt maken met een beperkt budget.

Wil je ook genieten in je eigen droomtuin, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het ontwerpen van je tuin?

Meld je HIER aan voor deze gratis minicursus teken je droomtuin in 10 dagen 

Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.