Cortenstaal in de tuin

In de tuin wordt Cortenstaal steeds meer toegepast. Het is ook een mooi materiaal wat er binnen een paar vochtige dagen verweerd en verroest uitziet. Het mooie van cortenstaal is, dat het lang mooi blijft. Het materiaal lijkt verroest, maar het roest niet door. Ideaal om jaarrond in de tuin te hebben.

Toepassing Cortenstaal in de tuin

Persoonlijk vind ik het een schitterend materiaal om te gebruiken in de tuin. Het is toe te passen als borderrand, als bloembak, schutting of zelfs als onderstel voor meubels.

Cortenstaal en tuinstijlen

Cortenstaal is in allerlei tuinen toe te passen. In de tuin maak je er eenvoudig een moderne industriële sfeer mee. Het materiaal kan dan terugkomen in de erfafscheidingen, schuttingen eventuele bloembakken of borderranden en in de meubels. Een strak sierornament van cortenstaal staat dan ook erg mooi.

Maar het materiaal leent zich ook juist voor een heel natuurlijk ogende tuin. Door de roestkleur heeft het al snel een natuurlijke uitstraling. In een natuurlijke tuin wordt cortenstaal ook toegepast in eventuele borderranden, bloembakken en tuinkunst. Met wat meer ‘losse’ beplanting en siergrassen en bloeiende vaste planten ontstaat er een natuurlijke sfeer in de tuin.

tuinkunst van cortenstaal

Een van de toepassingen van cortenstaal in de tuin is dus in de vorm van tuinornamenten of kunst. Er waren al tweedimensionaal uitgezaagde cortenstalendieren in de handel. Maar als je echt iets unieks in je tuin wilt, dan zijn de prachtige 3D-vogels van cortenstaal van kunstenaar Ab Stoel (van http://www.asteelbird.nl) een aanrader.

cortenstaal zwaluw tuin
zwaluwen van cortenstaal

De vogels zijn handgemaakt en dus uniek. De vogels hebben verschillende vleugelstanden en ze worden met een grondsteker zo op de juiste plek in de tuin gezet.

Cortenstaal grutto
Cortenstaal Grutto

Geschikt voor kleine tuin en balkon

Deze tuinkunst is in de allerkleinste tuin, of zelfs op het balkon, op een mooie manier is toe te passen. Daarom zijn Ab Stoel (de kunstenaar) en ik een samenwerking aangegaan om ook de eigenaars van de kleinere tuinen heerlijk te laten genieten van een groene tuin en mooie betaalbare kunst!

Vanaf vandaag zijn daarom de zwaluwen en de grutto’s ook verkrijgbaar en op afspraak te bezichtigen bij Tuinontwerp De Groene Pen!

Zwaluw cortenstaal verkrijgbaar bij Tuinontwerp De Groene Pen
Grutto cortenstaal bij tuinontwerp de groene pen
Grutto cortenstaal verkrijgbaar bij Tuinontwerp De Groene Pen

Let op: vanwege de stijgende materiaalkosten zijn de prijzen voor de vogels vanaf augustus 2021 verhoogd naar €45,- per stuk.

Meer informatie of een keer komen kijken? Neem contact op om een afspraak in te plannen.

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.